HTML

Hackertámadás a Codemasters ellen!

Címkék: hacker codemasters adatlopás

2011.06.10. 22:12 lobig

A Codemasters levélben értesítette felhasználóit, hogy június 3-án illetéktelen behatolás történt a codemasters.com weboldara. Amint észrevették a betörést, azonnal leállították az oldalt és az összes hozzá kapcsolódó szolgáltatást. A kiadó szerint az alábbiakhoz fértek/férhettek hozzá a behatolók:

  • codemasters.com weboldal (és az összes al-domain)
  • DiRT 3 VIP kód beváltó oldal
  • Codemasters E-Store
  • Codemasters CodeM adatbázis
  • Vásárlóik nevei és címei, email címei, telefonszámai, titkosított jelszavai, rendelései. Bankkártya adatokat nem tároltak az oldalon, ezért azok biztonságban vannak.
  • Tagjaik nevei, felhasználói nevei, megjelenített nevei, email címei, születési dátumai, titkosított jelszavai, hírlevél beállításai, IP címei, Xbox Live Gamertag-jei, egyéb megadott adatai.

A Codemaster weboldal a közeljövőben offline marad, amíg az új oldal el nem indul, a látogatókat a Facebook oldalukra irányítják át. Mindenkitől elnézést kértek az okozott kellemetlenség miatt, és arra kérik a felhasználókat, hogy változtassák meg jelszavaikat, ha azok bármilyen formában köthetők a Codemasters szolgáltatásaihoz. Valamint bíztosítják az érintetteket, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy a behatolók előkerüljenek.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://4gamers.blog.hu/api/trackback/id/tr43037623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása