HTML

PlayStation 4 kontroller - a prototípus

Címkék: kontroller sony ps4

2013.02.15. 22:44 lobig

Tegnap is volt ebben a témában egy poszt, ami ugyan erősen pletyka szagú volt, de a mai bejegyzés már nagy valószínűséggel közelebb áll a valósághoz. A PS4 új kontrolleréről van szó, ami egy enyhe tuningon fog átesni, ha a hír igaz. De nézzük a képet, hogy milyen is lesz ez a mindent tudó irányító eszköz.

Controller_spelling-copy.jpg

A kisebb-nagyobb átdizájnolás mellett feltűnik egy fényes, érintés érzékeny felület (touch pad), ami vagy a tapizással történő irányítást teszi majd lehetővé, vagy egy egyszerű kijelző lesz a kontrolleren. Következő szembetűnő változás a Move szenzor applikálása a cucc elejére, ami kicsit megbolondíthatja a játékok használatát, ha az analóg karok tekergetése mellett még lóbálni is kell az egész szerkezetet. Amit a képen Speakernek jeleznek, az szerintem egy egyszerű mikrofon, ami majd lehetővé teszi a játékok hanggal történő irányítását. Célszerű megoldás, hiszen kényelmesebb lesz ebbe a mikrofonba beszélni, mint a játékostól több méterre lévő PS Eye-ba ordibálni. Sok helyen cikkeznek a Share gombról is, itt a képen is megjelölik, mint lehetséges megosztás gomb, de ha jobban megfigyeljük a fotót, észrevehetjük, hogy nem látjuk sehol a Select ill. a Start gombokat, így arra tippelnék, hogy a két felirat nélküli gomb ezen két funkciónak fog helyet adni. Utoljára hagytam azt a kis kiemelkedést, amit Unknown Portként feliratoznak a képen. Ez talán egy kapcsoló is lehet, ami pl. bekapcsolja Move szenzort.

Nem látható a képen a kontroller másik oldala, így nem tudjuk, mit változtathatnak az L1/R1 ill. az L2/R2 gombokon, vagy hogy rákerül-e a kütyüre a sokat emlegetett biometrikus érzékelő. Remélem a február 20-i Sony rendezvényen ez is kiderül.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://4gamers.blog.hu/api/trackback/id/tr85082795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása