HTML

Fight Night Champion - teszt

Címkék: teszt video ps3 xbox 360 fight night

2011.06.06. 19:16 lobig

Az Electronic Arts által kiadott sportjátékok egyik legfőbb jellemzője, hogy évről évre új verzió jelenik meg belőlük, melyben az aktualizált csapatok, játékos listák mellett ritkán vannak nagyobb változások. Szerencsére a Fight Night sorozat kilóg a sorból, hiszen a legutóbbi Round 4 és a március elején kiadott Champion megjelenése közt két esztendő telt el, ennyi idő épp elég arra, hogy valódi változások, új lehetőségek, funkciók kerüljenek a programba. Igyekeztünk utána járni, vajon csak egy újabb rókabőr lett az idei FN vagy tényleg került bele elegendő újdonság, hogy tizenegy-két ezer forintért megérje megvásárolni.

Még nincs vége, olvass Tovább >>>

Az ígéretek most is szép számú változtatásról szóltak, ezek közül a legfontosabb a story mód bevezetése. Ebben nem arról van szó, hogy meccsről meccsre, edzésről edzésre egyengetnünk ökölvívónk pályafutását, arra továbbra is rendelkezésünkre áll a karrier mód. A Champion mód egy börtönbunyósból igazi ökölvívó legendává váló harcos története, amibe a megfelelő pontokon kell beavatkoznunk. A lineáris történetvezetés azonban korántsem unalmas, hol egy amatőr mérkőzésen kell pontozásos győzelmet aratnunk, hol egy edzésen kell teljesítenünk az előre kitűzött feladatokat, de előfordul az is, hogy adott stílusban bokszolva kell megnyernünk egy mérkőzést. Ezek a küzdelmek sok taktikai elemet tartalmaznak. Nem feltétlen az azonnali kiütésre kell törekednünk, sokkal inkább az edzői utasítások betartására.  Előfordult olyan, hogy meneteken keresztül kellett püfölnünk riválisunk gyomrát és bordáit, hogy végre leengedje a kezét és jól álcsúcson vághassuk. Mindent összevetve a történet mód remek gyakorlási lehetőséget nyújt a az online meccsek elkezdése előtt.

Ha már az online lehetőségeknél tartunk meg kell említeni, hogy ezek közt is szerepelnek újak. Már nem csak szimpla meccseket vívhatunk ismerőseinkkel, vagy random ismeretlenekkel, de akár klubokba tömörülhetünk, majd akár klubok közti bajnokságokat is szervezhetünk.

A sportjátékoknál mindig fontos pont, hogy mégis kikkel is küzdhetünk? Bár az eddigi részekben is szép felhozatal volt a különböző súlycsoportok versenyzőiből, most végképp nem lehet okunk panaszra. Ötvennégy bajnok várja hogy irányításunkkal további címeket szerezzen, köztük olyan nevek, mint Mike Tyson, Roy Jones Jr., Joe Calzaghe, Vitalij és Vlagyimir Klicsko.

Az irányítás már a Round 4 esetében is változott, de most még markánsabb különbség mutatkozik az elődhöz képest. Már nincs szükség a nagy íves mozdulatokra a horog, illetve a felütések kivitelezéséhez, mindössze a joy megfelelő irányba pöccintésével kivitelezhető minden ütésfajta. Ezzel valamelyest gyorsult a harc, könnyebben kivitelezhetőek a különböző kombinációk, ugyanakkor a pufferelésnek köszönhetően ha megadtunk egy ilyen ütés sort, azt biztosan végre is fogja hajtani az irányított karakter és hiába szeretnénk gyorsan reagálni az ellenfél mozdulataira, azt csak az eltárolt csapások után tehetjük meg.. Sajnos a beígért Kinectes irányításból nem lett semmi, pedig szívesen csapkodtuk volna a levegőt egy remek Mike Tyson elleni mérkőzésen.

A grafikára nem lehet panasz, a sportolók mozgása és megjelenése már-már tökéletes. A lassításoknál jól láthatóan megfeszülnek az izmok, torzulnak az arcok egy-egy bekapott ütéstől és a sérülések már annyira élethűek, hogy szinte fájnak. Itt kell azt is megjegyezni, hogy a játék elég naturálisan ábrázolja a sérüléseket, illetve a börtönbunyót, annak minden szabálytalanságával. A story módban több erőszakos jelenettel is találkozhatunk, ami eddig az EA sportjátékaira egyáltalán nem volt jellemző, így nem is csoda, hogy ez a rész 17+ Mature besorolást kapott.

Összességében a Fight Night Champion egy remek sorozat megfelelő szintű folytatása, még mindig nincs a piacon méltó versenytársa. A új módok és az online lehetőségek bővítése miatt van értelme megvásárolni a játékot, de a Kinectes irányítás hiánya nagyon fájó pont.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://4gamers.blog.hu/api/trackback/id/tr33037801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása